Skip to content

Cara Melabur Saham Perlombongan Emas Dengan Bijak

Emas telah menjadi pelaburan paling stabil semasa kemelesetan kewangan baru-baru ini fxcm. Melabur dalam syarikat perlombongan boleh menjadi cara terbaik untuk membina kekayaan, dan bukannya membeli logam berharga secara langsung. Apabila menilai syarikat perlombongan, anda harus mempertimbangkan beberapa faktor.

Sebelum membuat keputusan muktamad mengenai sektor perlombongan, adalah penting untuk mengambil kira beberapa faktor:

1). Kepelbagaian dengan saham emas adalah idea yang bijak. Seperti kata pepatah lama, anda tidak sepatutnya meletakkan telur anda semua dalam satu bakul. Mempelbagaikan risiko anda sentiasa bijak. Dengan memilih berbilang perniagaan, anda boleh mengurangkan risiko anda. Apabila anda melabur dalam syarikat emas dengan serius, seimbangkan portfolio anda antara pengeluar dan pemaju. Ingat bahawa anda mengambil risiko besar dengan melabur dalam pemaju. Anda boleh mengharapkan pulangan yang tinggi.

Anda mungkin tidak menerima pulangan yang anda jangkakan jika anda memutuskan untuk melabur dengan pengeluar. Banyak firma emas menawarkan kepelbagaian, seperti projek penerokaan dan pembangunan serta pengeluaran. Portfolio terpelbagai menyediakan pelbagai tujuan. Ia juga boleh digunakan untuk melindung nilai terhadap risiko undang-undang, alam sekitar atau geopolitik. Kepelbagaian portfolio anda akan mengurangkan risiko yang berkaitan dengan variasi gred. Emas biasanya diukur dalam gram tan, tetapi gred boleh berbeza-beza mengikut kedalaman dan lokasi.

2). Perlombongan emas adalah pelaburan yang membuahkan hasil dari semasa ke semasa. Pengeluar emas memperoleh wang kerana mereka boleh mendapatkan semula logam berharga secara ekonomi. Mereka dinilai secara berbeza daripada penjelajah. Untuk melabur dalam pengeluar ini adalah perlu untuk memahami kehidupan lombong khusus mereka. Anda boleh menentukan hayat lombong dengan membandingkan pengeluaran atau rizab.

Apakah yang akan berlaku jika semua sumber emas telah habis? Pelaburan emas anda berada dalam bahaya jika mereka menutup keseluruhan perniagaan mereka. Pengilang sepatutnya boleh berbangga dengan "Kehidupan Lombong" yang kukuh. Kebanyakan syarikat perlombongan terpaksa berhadapan dengan cabaran umur panjang hari ini. Hanya syarikat yang mempunyai program penerokaan dan pembangunan yang kukuh serta pendekatan yang konsisten boleh menjadikan tawaran anda berharga.

3). Syarikat yang sentiasa meneroka akan sentiasa mempunyai kelebihan. Ia menjadi lebih sukar untuk mengeluarkan emas daripada kerak. Rizab emas sukar dicari hari ini, dan memerlukan masa, penyelidikan dan penerokaan geografi. Melabur dalam syarikat yang terlibat dalam perlombongan emas adalah pelaburan yang selamat.

Anda boleh menggunakan faktor ini untuk menentukan sama ada anda mahu melabur atau tidak. Pelaburan anda akan kekal selamat selama beberapa tahun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *